Nieuws

Masterchef Holland

14-01-2015

 

Vandaag de opnames bijgewoond van Masterchef Holland in de stal bij Buffelfarm Twente. De koks moesten gerechten maken met streekprodukten die door streekproducenten ter beschikking waren gesteld zoals buffelmozzarella, speltbrood, vlierbessensap, ganzen, brandroodrund en dus ook de Brie de Riele. De streekproducenten waren uitgenodigd om de gerechten te proeven en te beoordelen.

Lekker eten terwijl de buffels meekauwen. Een gezellige dag waarbij streekprodukten eindelijk de aandacht krijgen die ze verdienen.

Open dag van De Oorsprong een succes

 

10 november 2014

De open dag op De Oorsprong zondag 9 november werd druk bezocht door mensen die benieuwd waren naar de nieuwe ondernemers die zich daar nu gevestigd hebben. Men kon de bakkerij, de kaasmakerij en de permacultuur tuin bezichtigen, in het restaurant wat drinken of eten en diverse lokale ondernemers hadden in de winkel hun producten uitgestald.

Een grote opsteker was dat veel bezoekers, bekend met de geschiedenis van De Oorsprong, de ondernemers succes wensten met het opnieuw opstarten van De Oorsprong. Onze dank en we doen ons best.

Kaasmakerij Salland op de Proef-eet 2014 in Enschede

8 september 2014.

Het was weer een gezellige drukte op de Proef-eet in Enschede.

De warme brie met gedroogde vruchten en noten in caramelsaus was een hit en de briesoep, klaargemaakt in een heksenketel, was ook een succes. Een open vuurtje doet het altijd goed op zo'n evenement. Volgend jaar moeten we in ieder geval meer maken, want hij was elke dag te vroeg uitverkocht.

We willen de mensen bedanken voor al hun positieve reacties en volgend jaar zijn we er zeker weer bij. Ik zal alvast na gaan denken wat voor lekkere hapjes we de mensen dan kunnen aanbieden.

Overijsselse kaasmakerij Salland gaat kazen rijpen in de bunkers van vliegveld Twente.

Kaasmakerij Salland uit Schalkhaar (Overijssel) gaat kazen rijpen in de oude munitiebunkers op vliegveld Twente.

Na het failliessement van Affinage Centrum Twente heeft men bij kaasmakerij Salland besloten om kazen met een gewassen korst te gaan rijpen in de bunkers op vliegveld Twente. Een gewassen korst wil zeggen dat de kazen geen plastic coating krijgen, maar gewassen worden met speciale bacterieculturen die zorgen voor een karakteristieke smaak. En natuurlijk krijgen de kazen in de bunkers alle tijd om te rijpen voor de meeste smaak.